Regionale Meld- en Coördinatiefunctie in 2006

Het college is akkoord gegaan met de begroting en het actieplan van de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie (RMC) in 2006. Vanuit de RMC worden activiteiten gecoördineerd om jongeren aan een startkwalificatie te helpen. Een startkwalificatie betekent een opleidingsniveau vanaf niveau 2 mbo. Met een dergelijk opleidingsniveau hebben jongeren een grotere kans op een betere baan. Gezien het feit dat speerpunten nog in ontwikkeling zijn, is ervoor gekozen geen nieuwe onderwerpen aan het actieplan toe te voegen. Enkele ‘highlights’ uit het actieplan zijn:

– het plan om de trajectbegeleiding uit te breiden voor jongeren boven de 18 jaar in de regio (Houten, IJsselstein, Lopik, Vianen, Nieuwegein) die niet op een opleiding zitten en geen werk hebben. Een trajectbegeleider kan hen ondersteunen om hun weg te vinden.

-Eind 2005 is Nieuwegein, als centrumgemeente, gestart met het opzetten van de registratie van de bovenleerplichten. Het betreft alle jongeren tussen 18 en 23 jaar. Vooral de jongeren die geen opleiding volgen en geen werk hebben, komen dan in beeld. Als ze geregistreerd worden, kan een trajectbegeleider ze oproepen en begeleiding aanbieden. Deze groep valt nu tussen wal en schip.

– Leerlingen die vanwege een complexe problematiek moeilijk functioneren in een reguliere klassensituatie, kunnen in 2006 terecht bij de Tijdelijke Opvang Voorziening in Utrecht. Deze voorziening bestaat uit kortdurende intensieve sociaal-emotionele ondersteuning, heroriëntatie op schoolkeuze en het (opnieuw) aanleren van schoolse vaardigheden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk